• 00 DIES
  • 00 HORES
  • 00 MIN
  • 00 SEG

Cros solidari

El Cros és una cursa popular organitzada gràcies al veïnat i a moltes entitats de Sants que treballen voluntàriament sense cap objectiu lucratiu. Per aquest motiu els guanys que s’obtenen es dediquen a la prova i als serveis que s’ofereixen a corredors i corredores.

Des de fa uns anys a aquesta vesant popular hem volgut sumar-hi una tasca solidària, col·laborant econòmicament i donant a conèixer entitats i persones que treballen per gent que, probablement, no ha tingut les mateixes possibilitats que nosaltres.

A continuació us presentem les iniciatives que des del Cros Solidari i en col·laboració amb diverses entitats hem anat realitzant.


El Cros Solidari (2019)

Per l’edició d’enguany el Cros torna a col·laborar amb Dones Burkina, una entitat amb la que ja fa quatre anys que mantenim relacions. És per això que aquest any els hi hem dedicat la samarreta.

Un any més al llarg del matí podreu portar el material esportiu que no feu servir, i que estigui en bon estat, a la parada que hi haurà a la Rambla de Brasil.


El Cros Solidari (2018)

Un any més el Cros va organitzar una recollida de material esportiu durant el transcurs de la cursa, per al projecte de l’Associació Dones Burkina. Amb el mateix projecte també va col·laborar econòmicament amb 1.000 euros que es van destinar al control i seguiment de l’obra d’un dispensari i pel manteniment del centre de formació Ned la Boumbou.

També es van fer inscripcions solidàries. 7 corredors amb paràlisi  cerebral d’ASPACE van correr el Cros Especial acompanyats d’alumnes de l’Institut Emperador Carles.


Sants-Burkina (2017)

A banda de la ja tradicional recollida de material esportiu per a l’Associació Dones Burkina l’any 2017 el Cros va aportar 1.000 euros que van anar destinats a la compra d’un molí fariner per al projecte de Burkina.

També es van realitzar inscripcions solidàries.


Campions en solidaritat (2016)

Un any més, gràcies a l’Associació Dones Burkina, el Cros va fer una recollida de material esportiu per als projectes desenvolupats a Burkina.


La Cursa més important (2015)

Aquest any el Cros va col·laborar, a través de l’Associació dels Indians del Guinardó, en el projecte que la Fundació Vicenç Ferrer realitza, en contra les malalties infeccioses com el VIH o la tuberculosi, a la India, a Andhra Pradesh.

Aquest any també es va realitzar una recollida d’aliments organitzada pels Indians del Guinardó i una recollida de material esportiu amb l’Associació  Dones Burkina.


Quilos de solidaritat! (2014) 

El dia de la cursa es va organitzar una col·lecta de menjar per al grup de Cáritas de la Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors. El Cros també col·laborar econòmicament amb el projecte.

També es va recollir material esportiu per l’Associació Dones Burkina.


Taula per 260 (2013)

Els corredors del Cros Popular de Sants van aportar 300 kg d’aliments per al banc d’aliments del grup de Cáritas de la Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors que treballa recollint aliments per a les famílies amb necessitats al barri de Sants. El Club Camins Esportius de Sants també va donar 1.000 euros a l’entitat. 


Posa sostre a Barcelona (2012)

El corredors del Cros Popular de Sants van aportar 260 euros a la Fundació Arrels, que treballa fent projectes al servei de les persones que viuen al carrer. Podeu col·laborar encara entrant aquí.


El Cros Contra la Fam (2011) 

Els Cros Solidari es va dedicar en la seva primera edició a Acció Contra la Fam, una ONG que treballa contra la desnutrició infantil. Els 399 euros recaptats van servir per pagar tractaments mèdics en els casos de desnutrició infantil. Podeu col·laborar encara entrant aquí.