• 00 DIES
  • 00 HORES
  • 00 MIN
  • 00 SEG

Notícies

El Cros + Sostenible

Categories: Noticies,Uncategorized

Des de fa un temps a l’organització del Cros ens estem plantejant de quina manera podríem reduir els residus i minimitzar al màxim l’impacte ambiental que una prova com la nostra té. No és fàcil fer un canvi d’hàbits, però com estem totalment convençuts que és imprescindible hem començat a estudiar quines són aquelles mesures que des de la present edició podem començar a aplicar.

És per això que el Cros Popular de Sants s’ha integrat a la xarxa Barcelona + Sostenible. Enguany el nostre objectiu és eliminar els plàstics d’un sol ús. Per aquest motiu substituirem gots, ampolles i culleretes de plàstic per d’altres fets amb materials compostables. Una mesura que enguany ens permetrà eliminar 3428 ampolles de plàstic, 1714 llaunes de refresc, 1714 gots de plàstic i 1714 culleretes de plàstic. Podrem reduir les cintes perimetrals de plàstic gràcies a la col·laboració dels companys de la Mitja de Granollers que ens cedeixen 200 metres de cintes fetes de tela. També reduirem o eliminarem els embalatges de les samarretes. Per tal que tot això funcioni necessitem que ens feu un cop de mà i que, un cop ja els hageu fet servir, depositeu els gots i culleretes als contenidors marrons que trobareu al mateix carrer.

En un futur pròxim ens agradaria seguir treballant per aconseguir trobar alternatives eficients i econòmicament assumibles per poder substituir les samarretes tècniques per d’altres que estiguin fetes de materials més sostenibles i seguir millorant en molts d’altres aspectes. Queda molta feina per fer però ja tocava començar. 

Com volem que aquest també sigui un compromís compartit per totes les persones que formem el Cros, tant corredores com voluntàries, volem obrir una pluja d’idees col·lectiva. Com farieu el Cros més sostenible? Us proposem contestar a aquesta pregunta per xarxes socials fent servir l’etiqueta #CrosSostenible